URL : http://www.ah.nl/appie/recepten/..
Indische speklapjes
 Hoofdgerecht
 4 porties
 45 min.
 /Kruidig
 Bakken in de oven
 India
Ingredienten - voor 4 personen
  • 4 speklapjes (500 gr.)
  • 1 rode peper
  • 3 el. gembersiroop
  • 4 el. ketjap manis
  • 2 tl. bruine basterdsuiker
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 el. zonnebloemolie
  • 1 citroen, in 6 parten
  • 1/2 zakje mini frites naturel (chips a 100 gr.)
  • 1 bosuitje (zakje 3 stuks), in schuine ringetjes
  • Bereidingswijze

    Halveer de speklappen in de breedte. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Meng in een kom de gembersiroop met de ketjap, suiker, knoflook, olie en rode peper. Schep de speklappen erdoor. Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de speklappen met de marinade in de braadslee of ovenschaal. Voeg 3 parten citroen toe en zet ca. 35 min. in de oven. Schep na 20 min. om. Wordt het gerecht te donker, dek het dan af met aluminiumfolie. Serveer het vlees met de rest van de citroenpartjes en bestrooi met de minifrites en bosui.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 600 kcal / Eiwit 23 gr. / Vet 44 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 27 gr.
    Benodigd : Braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)
    Suggesties :

    Lekker met witte rijst en atjar tjampoer (zoetzure groenten).